tisdag 31 mars 2009

Färdig!

Nu är mina Nutkins färdiga! Och jag hann innan mars tog slut! Egentligen blev de klara redan igår, men jag hade haft en lång dag och orkade inte skriva nåt nytt inlägg. Här är bilderna:

måndag 30 mars 2009

Aeolian


Min ambition att avsluta fler projekt det här året har gått sådär. Därför tänkte jag att jag skulle börja på ett nytt projekt :). Jag har försökt motstå den, men Aeolian sjalen på Knitty är bara så underbar att jag blev tvungen att börja på den igår. Den är väldigt rolig att sticka och att trä på pärlor med virknål är ett genidrag. Nu kan jag också sticka med pärlor! (Bilderna blev inte så bra, eftersom det är mörkt och jag var tvungen att ta med blixt). Jag stickar i Malabrigo Lace. Helt underbart garn, men tyvärr ganska ömtåligt.
Mina Nutkins är i princip färdiga! Det gick ganska fort och andra sockans häl blev riktigt bra. Jag tror att jag har koll på tekniken nu. När jag sytt ihop tån kommer bild!

lördag 28 mars 2009

Symässa

Här är skörden från årets symässa! Gissa vilka färger jag gillar! Det var faktiskt första gången jag var där och jag måste säga att jag blev lite besviken. Jag hade förväntat mig mer härligt garn. Det fanns dock en en del trevligheter. Fröken Garn, förstås, där jag passade på att köpa en härva ViKanGarn till mässpris (för jag behövde den verkligen!) Sedan hittade jag Garnpaletten där de hade garner i underbara färger. Det var nästan hopplöst att välja. Jag köpte ett entrådigt och ett tvåtrådigt ullgarn i samma färg. En basker med matchande sjal är tanken. Några andra godsaker jag hittade var Malabrigo Lace (det lilla nystanet längst till höger). Tyvärr var det enda nystanet i den färgen. De två turkosgrå härvorna är kid mohair och mjuka som små kattungar. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med det, men vissa saker kan man bara inte motstå.
Jag blev färdig med mina Nutkins i torsdags... trodde jag! När tån är klar och jag tittar närmare på strumpan känns tådelen lite kort. Jag tar upp den andra strumpan för att jämföra och ja, mycket riktigt, tån är ungefär hälften så lång på mitt senaste alster. Kopplar på hjärnan och kommer på att jag gjort minskningar på varje varv istället för vartannat. Hurra för mig! Jag blev så trött att jag inte ens orkade repa upp. Kanske lite senare idag...

Ett annat projekt som ligger på is är Foliage Shawl som jag påbörjade för några veckor sedan när jag fick idén att göra en sjal i ett lite tjockare garn. Nackdelen med det...jo, garnet tar slut! Jag stickar den i Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed och tänkte: det är lugnt. Jag köper mer hos Fröken Garn på mässan. Måste ha blivit yr av trängseln för det glömde jag naturligtvis!


söndag 22 mars 2009

Virkkurs

Var på virkkurs hos Fröken garn i torsdags. Jag har försökt virka tidigare, men det har inte gått så bra, varför jag passade på att gå när det nu anordnades en kväll för nybörjare. Det visade sig att vi bara var fyra deltagare och att alla var bekanta från stickcaféet. Med anledning av detta passade jag på att ställa alla riktigt dumma frågor som jag kunde komma på och jag känner mig riktigt nöjd med resultatet. Det känns som att jag fått kläm på det mesta som tidigare gav mig problem. Provlapparna till vänster är resultatet av kvällens ansträngningar.

Nu har jag äntligen börjat sticka på den andra Nutkinsockan. Jag hade tänkt att den skulle bli färdig i mars, men med tanke på att det bara är en vecka kvar så kanske det blir svårt. Jag skall åtminstone försöka.

lördag 14 mars 2009

Stickinspiration

I veckan fick jag mitt paket från mixa & matcha bytet. Såhär ser det ut! Malabrigogarnet är underbart, väldigt fin färg, (Tuareg) och chokladen likaså. (Det är Valrhona!) Min byteskompis blev också nöjd med sitt paket. Jag hade också stoppat i Malabrigo
(bl a) i lite olika kvaliteter. Vi verkar ha liknande smak. Stickcafé i torsdags och jag hade åter min Thermal med mig. Det känns som att den aldrig kommer att bli färdig, men om jag tar med den varje gång så kanske... En av tjejerna hade stickat en jättefin väst som hon hade på sig (Talia från Knitty). Jag har funderat på att sticka den ett tag och nu tänker jag definitivt göra det!

söndag 8 mars 2009

Sockstickning

Nu har jag äntligen skickat iväg mitt paket till mottagaren i Mixa & Matcha 3. Det är alltid lite nervöst innan man vet hur det tas emot. Jag hade blivit jätteglad för mitt paket, men man vet ju aldrig, särskilt inte eftersom det är någon man inte känner. Idag blev jag klar med den ena Nutkin-sockan. Tyvärr måste jag nu sticka en till. Vridningen gick att rätta till när sockan kom på! Jag gjorde en annan variant av tå, gillar inte short rows. Hälen blev okej trots allt, men jag hittade ett hål på ett ställe som jag behöver sy igen. Jag har stickat lite på sambosockan också, men det är en bit kvar. Är bara så nöjd i vetskapen om att den kommer att bli färdig!


lördag 7 mars 2009

Jag kunde inte låta bli att börja på sockklubbens marsmönster, fast jag inte ens är färdig med den första februarisockan. Det nya mönstret Nutkin är mycket roligare att sticka och jag har bara lite kvar på den första sockan. På min socka går mönstret i en spiral över hela skaftet och jag såg nu när jag var inne och tittade på mönstret att det inte ska vara så. Jag vet inte riktigt vad jag gjort, är ganska säker på att jag följt mönstret, men det gör inte så mycket. Hade jag inte vetat att jag gjort fel hade jag ju varit nöjd. Sockarna stickar jag i Cherub från Wool in the Woods som jag fick tag i på rea, visserligen 76 kronor för ett 50 grams nystan, så billigt blev det ju inte ändå. Dessutom upptäckte jag att det inte kommer att räcka med ett nystan per socka till mina elefantfötter, så jag blev tvungen att beställa extra. Nåja, garnet är ju också lite tjockare än ett standard strumpgarn.