tisdag 22 september 2009

Tredje gången gillt!


När jag körde fast på min första Ishbel gjorde jag som alla rastlösa oförnuftiga människor nämligen startade på en ny. Tyvärr låste det sig där också och jag tycker att det är förfärligt jobbigt att riva upp redan stickat, särskilt sådant som innehåller sl1 k2tog psso! Så för att bättre förstå mönstret gjorde jag det enda logiska: Började på en tredje! Det låter som en tokig strategi, men det lyckades. Min senaste Ishbel (som är färdig!) är stickad i samma garn som baskern (3 stickors handfärgade silke). Nu vet jag precis och kan sätta igång och färdigställa de två andra. Godingen ligger på blockning.




Som om det inte vore nog har jag också bakat bröd idag! Jag har verkligen försökt att inte vara så där förfärligt huslig (och tro mig, det brukar inte vara något problem), men idag kom lusten över mig. Det är väl så att jag får försöka vänja mig vid att jag är mer än bilden av mig själv
(d v s någon som använder huvudet i stället för händerna och som är ganska opysslig och antihusmorsaktig). Brödet blev väldigt gott i alla fall OCH båda ärmarna på min bomullskofta är klara.

lördag 12 september 2009

Ishbel


Jag fastnade lite på Ishbelsjalen. Det verkar som om jag hoppat över ett varv någonstans. Konsekvensen blir att jag måste riva upp flera rader. Det hade jag ingen lust till, så jag började på en Ishbel beret istället. Den är nu färdig och är på blockning över en tallrik. Den är stickad i 3 stickors handfärgade silke i färgen "Slånbär". Garnet är jättehärligt, men var tyvärr knutet på flera ställen. Jag köpte det dock på rea, endast 60 kronor för 50 gram och det är rent silke! Det gick bara åt ett och ett halvt nystan och eftersom jag köpte fyra kan det tänkas att det kan bli en matchande sjal i samma garn. Jag har även stickat lite på min bomullskofta. Hade med den på stickcafé hos Fröken Garn i torsdags. Det var väldigt trevligt att komma dit igen. Jag missade förra gången och det kändes som en evighet sedan jag var där sist. I alla fall lyckades jag sticka halva ärmen, så det finns hopp om att koftan kommer att vara klar vid månadsskiftet.

söndag 6 september 2009

Redovisning


Jag hann inte riktigt färdigt med mina augustiprojekt. Polly Jean blev klara, men Simple knitted bodice avslutade jag först idag. Det tog ett tag att sy fast alla lösa trådar, men nu är det gjort och här är resultatet. Den är stickad i Debbie bliss cashmerino aran på stickor 4.5. Jag gjorde lite minskningar innan pärlpartiet i midjan och det var tur, för den är aningen stor ändå.