onsdag 28 januari 2009

Äntligen tillbaka!

Nu har jag undvikit bloggen länge nog. I jul hade jag hur mycket ledig tid som helst, men inget skrivande. Därefter blev allt hemskt besvärligt, så då orkade jag inte. Jag har intalat mig själv att ingen läser bloggen (och det stämmer nog!) och att det därför inte spelar någon roll, men nu har jag gått med i Stickameras sockklubb, så det kan ju hända att någon förirrar sig hit i framtiden. Jag började sticka januarisockorna, men det måste varit något fel på mönstret, så jag gav helt enkelt upp. Mönstret till februarisockorna har redan kommit och jag började direkt. Det verkar enkelt, men tyvärr är hela foten slät, så de kommer nog inte att bli så roliga att sticka.


Några olyckor som inträffade under förra årets slutskede: Garnet till sambosockorna tog slut, ve och fasa. Då tänkte jag: "inga problem, jag går till butiken i stan där jag köpte det." Det var där nästa olycka uppenbarade sig. Butiken säljer inte längre Regias garner och har tydligen inte gjort det på ganska länge. Inga problem. Jag beställer det på nätet. Nej, det gör jag inte alls det. När jag förgäves letat igenom alla svenska nätbutiker jag känner till började jag leta bland utländska. Tyska verkade vara en bra idé. Långt om länge hittade jag garnet. Det var hyfsat billigt. Frakten var svindyr. Från Tyskland! Det kostade ungefär fyra gånger så mycket som garnet. Efter den första chocken/sorgen har jag börjat acceptera att sockarna förmodligen aldrig kommer att bli färdiga. En ljusning i mörkret är att när jag nu gått med i sockklubben kanske sambon ändå kan få ett par sockar.

Julklappsstickningen gick ganska bra mot slutet. När mamma och moster fick syn på pappas benvärmare (de grå) blev de som galna, så nu måste jag sticka två par till. Mamma blev också förtjust i mosters sjal, så jag har redan börjat på en till henne. Jag mindes sjalen som väldigt rolig att sticka. Det är den inte längre. Mössan jag gjorde till mamma blev dock en flopp. Hon såg ut
som en fotboll när hon tog en på sig. Jag hade dock tid att sticka en ny mössa när jag var hemma över jul.


En glad nyhet är att köpstoppet hävdes! Jag var genast inne på mina favoritgarnbutiker på nätet och kollade runt. En positiv bieffekt var att jag fick ångest och var tvungen att ta bort varor ur korgen om jag började närma mig fyrsiffrigt. Följande slank ner vid första shoppingtillfället:

Fleece Artist "Suri Blue" Fleece Artist "Woolie Silk" Noro "Kureyon Sock"

Två projekt har avslutats i veckan: "Dahlia" från Knitty i Malabrigo merino worsted (tyvärr har jag ännu ingen bild) och "Annas muddar" från Stickfrossa i Debbie Bliss baby cashmerino. Min ambition för detta året är att avsluta fler projekt än jag vanligtvis gör (jag har två tvättkorgar fulla med oavslutade projekt) och det börjar ju åtminstone bra. Jag kommer även att ha som mål att skriva något i bloggen varje vecka (!!??!)